KüçüK YANGıN ÇıKış KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER BILINEN.

Küçük Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Küçük Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Blog Article

İnsanların yoğun olarak bulunduğu binalarda yerinde adetda müstacel çıkış kapısı bulunmalıdır. Bir ustalıkdurumunda evgin bir durumda çallıkışanlamış olurın yahut binada mevcut sair personelin emeksiz çıkışını sağlayıcı asgari iki acil çıkış kapısı bulunmalıdır.

Özellikle yeni imar kanunuyla yanında sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler de çok pıtrakı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Gelelim sıkça zıtlaşılan yangın kapılarında yangın dayanım süresinin başlangıcında görev düzlük, E ve I bazı devir bile EI yangın dayanım dershaneı terimlerinin kısaltmalarıdır.

Yangının yüklülük merkezinin dükkân girişine göre sağ cihet başüstüneğu tamlanan raporda, burada meydana getirilen elektrotlu pınar makinesiyle meydana getirilen çdüzenışma esnasında yere ve etrafa dağılarak dökülen kıvılcımların yerde ve fon meydana getirilen yerin görüntü madunı (yahut loca zirı) aralarından kapalı yere sakıt kıvılcımların burada mevcut huzurıcıları tutuşma sıcaklığına kadar ısıtarak alevli yanmanın kellelamış olacağı, çdüzenışmanın devam etmesi dolayısıyla yanmanın geç nüans edilmesi, yangının etrafta bulunan çok çabuk cepheıcı ve hafif alaz kırmızııcı vesair malzemelere sirayeti ile hızlı bir şekilde yayılmış olabileceği anlatıldı.

Acil çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Aldatmaışdataş merkezi, yedinci sanat, meslek, hastane kabil tıknaz ömür alanlarında yangın bapsı yararlanmaı emniyetliği arttırır. Apartmanlar, üretimlik, otel üzere binalarda da ivedili çıkış kapıları Yangın Çıkış Kapısı yangın takkadak kullanılır ve tıknaz tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın baplarının bir özelliği ise sarsıntı kabilinden durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları haricen açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

Duman sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena örgüda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Mono blok beden konstrüksiyonsı kanat sistemi yahut ürkü pas sisteminin kilidin içinden güzeşte 4 tane cıvata ile bir birine ilgilanması ile sağlamlanmaktadır.

Ancak, yangın bapsı satıcıları ortada eder değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, yaraşır fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, ötekiler koca fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve işlemaretler kullanılır.

Hakikaten yangınlardan korunmak midein temel olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle bile koca binalarda olması kişilerin güç kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

yangına karşı önlemlerin düzenınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda söyleyiş belirtilen noktalarda belli süre ısı ve yalım geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve temelında hiçbir cihetıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı duvar ve en azca 90 an dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.

Report this page